Три основні виклики, які виникають із посиленням карантинних умов, що сьогодні найбільше турбують людей, назвав управлінець Іван Степанець.

— Передовсім, під час коронавірусу відбувається зміщення пріоритетів від профілактики ускладнень часом досить складних  хронічних хвороб, до яких входить і своєчасне планове лікування, у бік боротьби суто із  наслідками пандемії, — констатує Іван Степанець. – Складається ситуація, загрозлива не лише сьогодні, але й пролонгована на багато років уперед. А саме —   у боротьбі із пріоритетною на цей момент загрозою, ігнорується зниження загального рівня здоров’я нації. Онкологічних та судинних хвороб, що завжди були причиною смертності №1, ніхто не відміняв… Разом з тим, своєчасна профілактика складних хвороб є водночас і профілактикою появи ускладнень під час зараження коронавірусом, зростанням шансів на швидкий перебіг хвороби та одужання.

Так само, у перспективі, переконаний Іван Степанець, нам доведеться зіткнутися  зі всіма негативними наслідками дистанційного навчання. Як відомо, педагогів уже сьогодні приводять у відчай негативні впливи дистанційної освіти на результати навчальних здобутків дітей. Окрема ж проблема, актуальна для мешканців сільських регіонів Черкащини – до загальних негативів додається проблема залежності рівня життя родини і освітніх перспектив дитини. Оскільки дистанційна освіта цілковито залишить від наявності якісних гаджетів.

За словами Івана Степанця, коронавірус актуалізував ще одну проблему. Зокрема, глобалізував для громад перманентну проблему необхідності забезпечення своїх людей можливістю комфортно жити у громаді, що розвивається. А саме – необхідність створення нових робочих місць для людей, залучення інвестицій для громади. Під час пандемії до загальних витрат громади додалися немалі витрати на забезпечення профілактики та боротьби із коронавірусом. Відтак, кожна громада сьогодні повинна мати, як обов’язковий документ, інвестиційний паспорт, що збільшить шанси громади на підтримку інвесторів, що можуть відкривати нові виробництва, створювати нові робочі місця для місцевих мешканців, допомагати громаді вирішувати її соціальні питання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вгору