Більше 30 дітей взяли участь у туристичних змаганнях, які напередодні Всесвітнього дня туризму відбулися в Червонослобідській ТГ. Здолати смугу перешкод, зібрати наплічник в похід та поставити намет свої сили випробовували і вихованці туристично-екологічного клубу «Кипарис», і діти, які лише зібралися стати частиною туристичної спільноти громади.  

На площі перед Центром культури, дозвілля, спорту та туризму для учасників змагань розгорнули смугу перешкод та наметове містечко. Приміряти систему та здолати цю смугу могли всі охочі. До місцевих дітлахів доєдналися і діти з тимчасово окупованих територій, які оселилися в громаді.

— Цього року спостерігається збільшення кількості дітей, які охоче беруть участь у діяльності гуртків, спортивних секціях, на заняттях з танців, — зауважує сільський голова Олександр Литвиненко. – Це говорить лише про одне – діти хочуть офлайн-спілкуванням з однолітками, і ми маємо створити для цього всі умови. Нині при всіх будинках культури функціонують гуртки та заняття, доєднатися до яких можуть всі охочі. Інформацію про свою діяльність керівники оновлюють в соцмережах. Тобто знайти своє заняття до душі при бажанні не має труднощів.

Приміром, змагання з нагоди Всесвітнього дня туризму в громаді вже стали традиційними.

— Власне кажучи, вони мають більше презентаційний характер. Вихованці турклубу демонструють свої уміння, навички та знання, а діти, які визначаються із своїми захопленнями, можуть на практиці спробувати і оцінити, чи хочуть вони далі навчатися азам туризму, — розповідає керівник «кипарисців» Лариса Ольшевська. – Торік громада нам оновила матеріально-технічну базу, придбавши для гуртківців намети, спальники, карабіни, системи, мотузки та інші необюхідні в організації походів речі. До слова, ще до війни ми встигли випробувати всі обнови. Тобто основа для занять в нас є і бажаючих займатися стає все більше. Це радує. Адже діти відволікаються та емоційно відпочивають.

А які ж змагання без переможців?

В дружній веселій атмосфері діти здобули нагороди та призи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вгору